• Iva Kraljevic

Vjenčanje na plaži koje ostavlja bez daha

Šum tirkiznog oceana, otisci bosih nogu u pjesku, intimna ceremonija bez velike pompe i klasičnog protokola…samo vas dvoje na egzotičnoj destinaciji, daleko od svega. Naposlijetku, sudbonosno “da” i ples pod okriljem zvijezda...

Nemali broj zaljubljenih sanja o ovakvom scenariju. Međutim, ne usuđuju se baš lako na takav potez, a najčešći je razlog strah i mišljenje da su takve filmske scene rezervirane upravo za to- holivudske filmove.


Ipak, u želji da vam dokažem da je poanta vjenčanja isključivo vaša sreća (selo ionako uvijek priča), razgovarala sam s mladenkom koja je s mužem (tadašnjim zaručnikom) odlučila organizirati svoje parvo filmsko vjenčanje na plaži.


Može li se u nekoliko riječi sročiti iskustvo vjenčanja na zanzibarskoj plaži? Koji trenuci će vam ostati najviše u sjećanju?

To se jednostavno ne da riječima opisati! Sam čin je bio vrlo kratak, ali ambijent je neopisiv... biti bos u bijelom pijesku, sve ukrašeno tropskim cvijećem i palmama, šampanjac…to su sve zaista trenutci za pamćenje! Osoblje hotela i svjedoci bili su također vrlo simpatični i dragi!

Kasnije je slijedio photoshooting na plaži i u vrtu rezorta. Dan je završio romantičnom večerom uz cvijeće i svijeće koju je pripremilo divno osoblje.


A Zanzibar? Može li se on njega opisati u nekoliko riječi?

Tirkizna boja oceana, dragi ljudi, opuštenost. Kako i sami mještani vole reći, kod njih je sve polako i bez stresa! ( Pole-pole!) :)


Odakle se rodila ideja da sudbonosno “da” izreknete baš na Zanzibaru?

Htjeli smo egzotično vjenčanje svakako, oboje volimo putovati i oduvijek sam htjela netipično vjenčanje. Razmišljali smo naravno o nekoliko destinacija ( Mauricijus, Sejšeli....) Na nekim od tih destinacija je u to doba bila sezona kiša, tako da je pao dogovor za Zanzibar. Taj afrički otok nam je bio privlačan jer nije toliko popularno mjesto, cijene su pristupačne, a predivna je egzotična destinacija na kojoj možemo odmah nakon vjenčanja ostati na honeymoon-u :)


Tko vam je pomogao u organizaciji?

Organizirali smo sve sami, istraživali smo malo rezorte po otoku koji organiziraju vjenčanja, poslali naše želje i tako je sve počelo. Našli smo resort koji nam je odgovarao cijenom i ponudom i počeli s organizacijom. Naravno prvo dokumentacija kako bi sve bilo formalno, a potom i sve popratne stvari što se tiču dekoracije i sličnih detalja.


Što je bio najteži dio posla u toku planiranja?

Najteži dio posla je bio pronaći hotel ( resort) koji održava vjenčanje i prikupiti sve dokumente s prijevodima. Sve ostalo je tako opušteno, bez ikakvih prethodnih stresova na dan vjenčanja, probi šminke, frizure....Baš onako lijepo i intimnno kako smo zamišljali!


Kako su vaši prijatelji i članovi obitelji reagirali kada su saznali da neće prisustvovati na vjenčanju?

Hm...zanimljivo pitanje...pa tek kad je sve bilo već sigurno, prvo smo obavijestili rodbinu, a zatim i najbliže prijatelje. Svi su reagirali vrlo pozitivno. Naravno da im je žao što nisu mogli prisustvovati, ali podržavaju uvijek naše odluke. Neki su čak, poznavajući nas, i pretpostavljali da bismo se mogli odlučiti na takav potez.


Što biste izdvojili kao najbolji dio cijelog iskustva, od organizacije do samog vjenčanja?

Pa prednosti su svakako intimnost, bez puno stresa i popratnih stvari oko organizacije tradicionalnih vjenčanja. Nije uobičajeno pa će ostati kao posebna uspomena. Također, predivne fotografije. Svakako avantura za pričati djeci jednog dana :)


A što bi bili nedostatci?

A nedostaci su možda veći financijski trošak i više brige oko dokumentacije prije i nakon vjenčanja.


Srećom stvarno je sve išlo po planu! Mi smo prezadovoljni i stvarno bismo preporučila svima koji planiraju da se odvažno odluče jer neće požaliti sigurno!


U nastavku pogledajte predivne slike mladenaca, a za više inspiracije, zavirite u zanimljiv feed naše sugovornice Vane, na Instagramu poznate pod imenom @_vanci_
photo: Vana Kudric