VJENČANJA KOJA SU OBILJEŽILA OVU GODINU

Updated: Dec 29, 2018

Dok odbrojavamo do nove dvije tisuće i devetnaeste, osvrnimo se na mladence koji su u dvije i osamnaestoj izrekli svoje sudbonosno "da".


Princ Harry i Meghan Markle

Vjenčanje princa Harryija i glumice Meghan Markle zasigurno je vjenčanje godine

Početak godine obilježile su glasine o skorom kraljevskom vjenčanju. I bi tako. Vjenčanje koje smo iščekivali, a zatim pratili na svim postojećim medijskim platformama i danima komentirali upravo je ono princa Harryja i američke glumice Meghan Markle. Jedni su obožavali glumičinu novu ulogu dok su drugi u svemu vidjeli upravo to – glumačku ulogu. No jedno je sigurno: svi su bili upućeni u novost s dvora. Tog sunčanog 19. svibnja, brojna poznata lica mogla su se vidjeli na putu prema kapelici sv. Jurja u sklopu dvorca Windsor. Bilo je zanimljivo vidjeti susret holivudskih zvijezda i kremu britanskog društva na jednome mjestu. Iako su kraljevska vjenčanja vrlo formalna i određena protokolom, nova članica obitelji unijela je sa sobom dašak zapadnjačke kulture i na taj način svrnula dodatnu pažnju na svoj veliki dan. Najviše se pričalo o njezinoj jednostavnoj vjenčanici koju potpisuje modna kuća Givenchy, buketiću punom simbolike, hodu do oltara bez pratnje te o svadbenoj torti od limuna i bazge (drsko prekršnoj tradiciji voćnih torti).

Mnoge djevojčice sanjaju o svojem bajkovitom vjenčanju i princu u kočiji, a Meghan je taj dan zaista dočekala.

Chiara Ferragni i Fedez

Zahvaljujući Feragnez vjenčanju, Dior je generirao 30 milijuna kuna u medijskoj vrijednosti što nije uspjelo ni Givenchyju s kraljevskim vjenčanjem.

Drugo vjenčanje koje je po mnogima, bilo kraljevskije od kraljevskoga, zbilo se na Siciliji kada su na prvi dan rujna, pred oltar stali modna blogerica Chiara Ferragni i pjevač Fedez. S obzirom na divnu prosidbu koju je Fedez izveo na pozornici u Veroni pred tisućama u publici, slavljima koja su uslijedila, djevojačkoj na Ibizi te o famoznim pozivnicama, s pravom smo puno očekivali i od vjenčanja. Slavni talijanski par nije nas razočarao. A bome nisu štedili ni na objavama na društvenim mrežama, pa smo stoga bili upućeni u svaki detalj tog trodnevnog slavlja. Chiara je na vjenčanju, kao prava Diorova ambasadorica, nosila dvije njihove haljine. Prva je bila kombinacija čipke i tila, krojena u dva dijela, od 400 metara materijala, a vremenski je zahtjevala 1600 sati posla. Druga večernja haljina bila je nešto ležernija, blijedoroza haljina s uvezenim detaljima koji opisuju njihovu vezu i koje žele zauvijek pamtiti. Ono što ćemo mi pamtiti jest romantično vjenčanje na otvorenom, emotivni zavjeti koje su mladenci sami napisali, fešta u stilu Coachelle gdje ništa nije previše, od vatrometa, vrtuljaka, maskota koje paradiraju uokolo, svijetlećih natpisa i jaako puno lampica. Iako je u njega nedvojbeno uloženo jako puno (po mnogima i previše), ovo vjenčanje okupilo je mnoga poznata imena, a želja mladenaca bila je da, umjesto svadbenog poklona, svi doniraju taj iznos u dobrotvorne svrhe.


Za razliku od prva dva, slijedeća dva para, nisu htjela raditi veliku pompu oko svog vjenčanja nego su to “obavili” u tajnosti da bi tek naknadno obavijestili javnost.


Justin Bieber i Haley Baldwin

“Ne znam za vas, ali kada sam ja čula da je Justin Bieber oženjen čovijek, prvo što sam pomislila bilo je- stara sam.”

Fotografija kojom je Justin na potvrdio zaruke našla se na drugom mjestu najviše lajkanih fotografija na Instagramu ove godine.

Justin je prvo na svojem Instagram profilu potvrdio zaruke, napisavši ispod crnobijele fotografije, podužu posvetu svojoj odabranici. Budući da Bieber nije sklon ovako transparentnim objavama o privatnom životu, nismo znali kakvo vjenčanje i u koje vrijeme možemo očekivati. A Justin i Haley nisu previše marili o našim očekivanjima pa su u tajnosti izrekli svoje “da” i samo promjenili status veze na društvenim mrežama i počeli jedan drugog oslovljavati s “muž i žena”. U svijetu gdje je svaki korak promatran i pod povećalom, ovaj odvažni korak u životu mladog slavnog para bilo je osvježenje i podsjetnik da je ono bitno uvijek između četiri zida dvoje zaljubljenih, a na nama je tek da im poželimo svu sreću u bračnim vodama.


Emily Ratajkowski i Sebastian Bear-McClar

Mnogi fanovi bili su u nevjerici kada je Emily objavila novi bračni status.

Još jedno vjenčanje koje nas je zateklo bilo je ono modela i glumice Emily Ratajkowski i njezinog dečka Sebastiana Bear-McClarda.

Emily kao da je znala da ju nismo očekivali tako skoro vidjeti u vjenčanici pa je zavjete sa Sebastianom izmjenila u narančastom odijelu iz Zare. Na pitanja novinara zašto je odabrala tu nekonvencionalnu vjenčanu odijevnu kombinaciju, odgovorila je da "nije žena od čistoće i zato ne osjeća da je bijela haljina dobar izbor za nju".

Priyanka Chopra i Nick Jonas


Pričalo se o dolasku Meghan Markle na vjenčanje, no to se nažalost nije dogodilo.

Kako se bližio kraj godine, pripreme za višednevno američko-indijsko vjenčanje bližilo se kraju. Bolivudska zvijezda Priyanka Chopra i pjevač iz Teksasa Nick Jonas upriličili su dvije ceremonije kako bi ispoštovali kulture i tradiciju obiju strama. Prvo su se vjenčali u kršćanskoj ceremoniji, zatim u hinduističkoj, a nakon toga su slavili danima u velikom stilu.


Priyanka je nosila čitav niz vjenčanica (10ak različitih haljina!) i svaka je bila melem za oči. Klaisčnu bijelu vjenčanicu za nju je kreirao sam Ralph Lauren, a u njegovim kreacijama bili su i mladoženja i njegova braća jer Ralph Lauren ima važnu ulogu u njihovoj vezi. Naime, Ralph je Nicka i Priyanku pozvao 2017. godine da zajedno dođu na Met Galu želeći ih međusobno upoznati (ne znajući da su oni već neko vrijeme u kontaktu :)).


Miley Cyrus i Liam Hemsworth


Miley i Liam iznenadili su nas ovom fotografijom na društvenim mrežama i obznanili da ovaj Božić slave kao muž i žena.

Godinu vjenčanja zaključili su Miley Cyrus i Liam Hemsworth. Pjevačica i glumac, inače dugogodišnji par, vjenčali su se dan prije badnjaka priredivši malo slavlje. Izjavili su da im je, između ostalog, nedavni požar u kojem je do temelja uništen njihov dom, otvorio oči pokazavši im da je život kratak, ali i da materijalno bogatstvo ne znači ništa bez ljubavi i podrške najbližih. K tomu, ta žvotna lekcija potaknula ih je i na humanitarni potez pa su vatrogasnim snagama donirali čak pola milijuna dolara.Marin Čilić i Kristina Milković


Poznati hrvat koji je ove godine zaplovio u bračne vode su naš proslavljeni tenisač hercegovačkih korijena Marin Čilić i njegova odabranica Kristina. Par se vjenčao krajem travnja u Cavtatu. Iako je najavljivano kao intimno vjenčanje, taj događaj nije mogao proći bez medijske pozornosti. Marin i Kristila strogo su zabranili fotografiranje pa nismo imali uvid u slavlje, no uspjeli smo škicnuti mladence na ulasku u crkvu. Kristina je zasjala u jednostavnoj dizajnerskoj vjenčanici, a Marin je odabrao klasično crno odijelo s bijelom košuljom i crnom leptir mašnom. Poseban detalj koji je Kristina izabrala bile su zlatne konavoske naušnice. Marin i Kristina upoznali su se davne 2008. u Dubrovniku na Davis Cupu na kojem je Kristina radila kao hostesa.Vedran Ćorluka i Franka Batelić


Drugo hrvatsko vjenčanje godine zbilo se u Istri gdje su nakon šest godina pred oltar stali naš bivši nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka i pjevačica Franka Batelić. Vjenčanje se održalo u Frankinom rodnom gradu, a mladenka je odabrala vjenčanicu s potpisom Caroline Herrere i kombinaciju hrvatskog modnog dvojca Envy rooma u koju se presvukla nešto kasnije. Ne moramo posebno napominjati da je Vedranu njegovo crno odijelo pristajalo kao saliveno.

Među uzvanicima našli su se Luka Modrić i Ivan Perišić sa svojim ljepšim polovicama, a za mikrofon je bio Toni Cetinski.0 views

© 2018 by Iktus Plan

Iktus plan j.d.o.o., Ulica Božidara Čižmešije 4, Zagreb, Hrvatska

Trgovačko društvo upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod registarskim brojem  MBS 081214523;

OIB: 15606343208 Bankovni račun IBAN:  HR1623400091110981584 Temeljni kapital: 10, 00 kn uplaćen u cijelosti  Član uprave: Iva Kraljević