• Iva Kraljevic

KAKAV FOTOGRAF NAM TREBA..I TREBA LI NAM UOPĆE?

Uživaj u trenutku, ali pobrini se da ostane sačuvan (u albumu).Sjećanja blijede, ali fotografija ostaje.

Što bolja fotografija, ljepše sjećanje. Postoje iznimke, ali otprilike je tako. Međutim, što ako su fotografije loše? Ne znači da se nećete rado sjećati vjenčanja, ali nećete tako lako posezati za albumom, a kamoli nuditi prijateljima da ga prelistaju.

Jedna osoba je ključna. Fotograf. Dobar majstor fotografije zlata vrijedi. Nemojte na njemu štedjeti. Ne morate angažirati najskupljeg na tržištu, dakako, ali nek vam bude na pameti važnost njegove uloge.

Sad kada ste otpisali bratića koji ima novi ajfon ili samoprozvanog fotografa iz ulice, prođimo malo kroz razlike u stilu rada vjenčanog fotografa.

Kod traženja idealnog fotografa, prije svega pogledajte njegov rad. Svatko ima svoj umjetnički stil i ne znači ako je netko popularan i cijenjen u svojoj branši, da će se i vama osobno svidjeti njegov rad.

Postoje oni koji slikaju standardne fotografije i klasične kadrove. To su tradicionalne, pozirane fotografije s impresivnom pozadinom i slatkim, ali viđenim pozama.


Druga skupina su oni koji "love u mutnom" male, sitne detalje. Ne namještaju trenutak nego ga čekaju. Oni ne režiraju nego nenametljivo slažu reportažu s mjesta događaja.

Idealna je kombinacija jednog i drugog. Trebaju nam i klasične fotografije jer zamorno bi bilo gledati samo ulovljene pokrete, spontane izraze (u pitanju su pravi ljudi, s pravim izraženim ekspresijama), kao što bi dosadno bilo listati namještene, pozirane fotografije.Koga god izabrali, ne kockajte se s amaterima. Dan koji je pred vama neponovljiv je, a pravi fotograf pomoći će vam očuvati lijepu uspomenu. On je, dapače, u stanju popraviti dojam nakon vjenčanja i izbrisati iz sjećanja sve što nije išlo po planu. Za pravog fotografa ne postoji "loše" i "dobro" vrijeme. Ne postoji prejako sunce, preoblačno nebo, neočekivan ambijent ili nešto treće. On će od svakog nedostatka napraviti prednost i učiniti sve da se vaš album prelistava na svakoj druženju!


#weddingphotography #vjencanje #vjencanefotografije