• Iva Kraljevic

5 prijedloga kako (i kada) ukrasti trenutak za sebe na dan vjenčanja!


Da ne bi' ono malo poziranja za uokvirit u vitrinu, ne bih ga ni vidjela cijeli taj dan. Zagrlila da ne govorim.

Izjava koju prečesto čujem od mladenaca.

Kao što planirate sve drugo vezano uz vjenčanje, planirajte i trenutke koje ćete provesti nasamo.

Evo vam mojih 5 prijedloga.

First look

Taj famozni „prvi pogled“ možda ne izgleda kao nešto što želite (bar ne na prvi pogled 😊) ali, činjenica je da ovo postaje jedno od čestih običaja, američki uvoz, dakako. Ako ste spremni lišiti svoje uzvanike klasičog „izaađi mlada“, savjetujem vam ovaj, intimniji i romantičniji način susreta taj dan. Zaboravite na kameru, fotografa (tim više će njihov rad biti uspješniji) i stopostotno budite prisutni u trenutku.


Vožnja

Opet udaramo kontru običaju. Ako se želite voziti sami, nigdje ne piše da kum ili netko drugi mora biti vaš šofer. Naravno, strpite se s čašicom u tom slučaju i realno ocijenite razinu treme, uzbuđenja i nervoze prije sjedanja za upravljač. Ako ispunjavate sve uvjete, sjednite zajedno i vozite se, prvi put kao bračni par, razgovarajte, iznesite jedno drugom dojmove…ako treba, zastanite čas parkirani, ukradite još koju minutu za sebe prije negoli uđete u dvoranu i nastavite s protokolom.


Večera

Pa to je vaš prvi objed koji dijelite kao muž i žena. Osvijestite to. Ne zamarajte se smješkanjem svakome tko vas pogleda (dok jedete), mahanjem stolu na dnu dvorane, provjeravanjem „imaju li svi sve“. Ne! Ovo je vaš trenutak. Prepoznajte ga i iskoristite.

Prvi ples

Možda je teško biti opušten jer brineš o koracima, o haljini, novim cipelama, niskom dimu i maloj djeci…ali, ponovimo- to je vaš prvi ples. Ne želiš sa zadnjim taktom pomisliti „zar je gotovo?!“, radije uživajte dok traje. Neka emocije budu prioritet nad koreografijom. Svi znaju da niste profi plesači (osim ako jeste) i da ste platili nekome da vas nauči tih 10 figura koje vidimo na xy vjenčanja (sorry ali netko je to morao reći). Ono što se pamti je način na koji se gledate i šapućete riječi svoje pjesme dok plešete svoj prvi ples.

Sitni sati

Budimo realni, u sitne sate više niste toliko u centru pažnje (opet brutalno iskrena, znam). Okej, glavni ste, ali neće se nitko šokirati ako poželite izići i kratko prošetati, sjesti u lobi ili na klupu u dvorištu, malo odmoriti noge od štikli i udahnuti svježi zrak. Razumijemo se.

Ps. Ovdje ne mislim na zadržavanje duže od jedne-dvije pjesme. Vratite se prije nego vas krenu tražiti.
______________________

photos: Pinterest