• Iva Kraljevic

PRVI PLES MORA BITI VOĐEN EMOCIJAMA


"... neka vam prioritet bude emocija. Taj trenutak ne želite potratiti na razmišljanje o koracima, koreografiji ili očekivanjima gostiju. Samo je jedan prvi ples."


Prvi ples je nedvojbeno jedan od najromantičnijih trenutaka svadbene večeri. No baš zato što su sve oči uprte u mladence, koncentracija gostiju je svježa i krivi korak neće im promaknuti jer još nisu dovoljno "veseli" da ne primijete. To je jedan od glavnih razloga zbog kojeg buduće mladence često hvata panika i strah od ovog plesnog nastupa. Od toga onda profitiraju škole plesa, privatni instruktori i youtube znalci. Panika i strah su loši, tečaj plesa malo manje. Kada je najbolje vrijeme za naučiti dvokorak, razliku između bečkog i engleskog valcera ili uopće saznati da postoje i jedan i drugi ako ne prije vlastite svadbe. No, vratimo se na temu. Prvi ples.Šteta bi bila, uslijed straha i panike zaboraviti uživati u prvom plesu.

Samo je jedan prvi ples. Prvi korak ka rasterećenju je odabir prave pjesme. Ne gledajte koja pjesma ima lakši ritam za ples, koje instrumente ima bend kojeg ste angažirali, koliko gostiju razumije engleski ili nešto treće. Izaberite pjesmu koja vam se sviđa, koja vam nešto znači.Uvijek se sjetim scene iz jednog filma kojeg sam gledala kao mala djevojčica (zaboravila sam i naziv filma) gdje čovjek i žena u pedesetim godinama na jednom plesnjaku lagano plešu kada ono odjednom: njihova pjesma!
S prvim taktovima te pjesme oni su se vratili u mladost, u najljepše dane i na trenutak osvježili sjećanja.
Želite li da vas jednog dana u mladost vrate taktovi pjesme koja je, eto bilo popularna tih dana pa ste ju uzeli, prvu s reda, da skinete to vrata.Ako ste ipak bar mrvicu romantičniji od toga, razmislite o odabiru pjesme, neka vam prioritet bude emocija. Taj trenutak ne želite potratiti na razmišljanje o koracima, koreografiji ili očekivanju gostiju.

#prviples #firstdance #miss2mrsblog